Institut

de

Palamós

loader

Agenda

No events found

En aquest espai podeu trobar els blocs dels departaments del centre.

Cada bloc estarà dinamitzat pel professorat d'un departament que publicaran notícies relacionades amb cadascuna de les àrees i nivell educatiu.

Treballs dels alumnes, recursos d'interès, consells, ...

Posts from category "Quart d'ESO"

POEMA

Ara que estem junts, Roc Casagran.

En Tian escriu un poema al seu germà Tòfol abans de separar-se. I diu així:

 

Aquesta sensació d'estar cohibit,

el meu interior fa que es senti buit.

De sentir que no estàs aquí,

tan lluny de mi.

 

Aquesta sensació d'estar desert,

em fa estar tota la nit despert.

Tu ets l'adéu que mai podré dir,

perquè el meu cor haig d'obrir.

El teu amor per sentir-me viu.

 

No et preocupis per mi,

tu només somriu.

Sigues feliç sense cap temor,

recorda sempre el meu amor.

 

Amor a un amic,

a un cosí, a un germà...

El més gran es estimar

i res a canvi esperar.

 

Tòfol, de tu m'he d'acomiadar,

és el moment d'acabar,

de la nostra vida junts finalitzar,

i un nou camí trobar.

 

Alejandro Pérez 

Cristina Rodríguez

E4C

L'ODI QUE EM MATAVA PER DINS

 

Era un dia calorós de primavera, tot marxava bé com habitualment, fins que una trucada inesperada va arruinar-me el dia. Aquella notícia va ferir-me molt, tant que vaig començar a sentir un nerviosisme, una calor i una ràbia acumulada per dins que jo sabia que aquesta situació no acabaria bé. Aquella persona l'únic que va fer de mi durant molt de temps va ser utilitzar-me, fer-me mal per tots costats i jugar amb mi d'una manera constant va acabar per tocar fons parlant amb algú molt proper a mi i donant certa informació que sabia perfectament que podia acabar d'arruinar-me. Per un moment crec que vaig perdre els papers, ningú podia aturar-me, vaig topar-me amb aquella persona que tant li agradava fer-me mal i ho vaig fer, vaig acabar amb ella. Ningú ho va veure, tan sols érem ella i jo, però en pocs minuts vaig acabar, per estar sol. En acabar ho vaig deixar tot en perfecte estat i mai ningú va dubtar de mi. Des d'aquell dia la meva vida va anar a millor, potser no hauria d'haver sigut la millor solució, però s'ho mereixia, ella s'ho va buscar.

 

Sara Delgado E4A

ELS ANIVERSARIS: MOTIU D'ALEGRIA O DE TRISTESA

Cada any que passa anem tenint un any més de vida o mirant-ho des d'una altra perspectiva, un any menys. Quan ets petit o adolescent desitges que arribi el dia del teu aniversari perquè vols fer-te gran, però a mesura que vas creixent, desitges no complir-ne més.

Mirant el costat positiu dels aniversaris, tracta d'un dia feliç on més o menys ets el protagonista i celebres que ja has complert un any més de vida feliçment, o almenys intentant-ho.

Enfocant la part negativa, complir un any més suposa acceptar fer-te gran i suportar situacions de la vida que a ningú agrada.

Com a conclusió, els aniversaris són un dia cada any on ha d'arribar vulguis o no i no pensar que és un dia menys de vida, s'ha de ser positiu sempre, i celebrar que ets viu!.

 

 

                                                                                                                         Sara Delgado E4A

ELS ANIVERSARIS: MOTIU D'ALEGRIA O DE TRISTESA

 En primer lloc, m'agradaria parlar sobre què és un aniversari. Consiteix en el dia en el qual un neix, i cada 365 dies que passen des del naixement, aquella persona compleix un any. Cada any es celebra l'aniversari d'un mateix.

Quan un és petit i es celebra un aniversari, és molt divertit, ja que tens regals i vols fer-te gran, i amb això , fer les coses que fan els adults. També vols anar a l'escola i tens ganes de conèixer més gent.

A mesura que passen els anys, cada vegada tens més problemes. I fer-se gran és més difícil del que semblava. Has d'estudiar, buscar feina i treballar molt, per tenir poc temps de festa. No com quan un és petit, que tenies festa cada dia. Quan s'arriba a una certa edat ja no es vol que passin els anys, ja que cada vegda estàs més aprop de la mort.

En conclusió, està clar que els aniversaris són alegres quan s'és petit, i tristos a mesura que passen els anys. Però sempre és bo tenir la familia al costat i tenir un feliç aniversari. 

Roger Fernandez-E4A

Creative Commons
Reconeixement-No comercial
Avís legal
Contingut, ús i protecció de les dades
© 2014 - Institut de Palamós