Institut

de

Palamós

loader

Agenda

No events found

En aquest espai podeu trobar els blocs dels departaments del centre.

Cada bloc estarà dinamitzat pel professorat d'un departament que publicaran notícies relacionades amb cadascuna de les àrees i nivell educatiu.

Treballs dels alumnes, recursos d'interès, consells, ...

Posts from category "Batxillerat"

(no title)

L’avortament

 

Ser mare és un fet natural i si més no, hauria de ser totalment voluntari. El problema apareix quan intervenen factors externs i es produeix un embaràs no desitjat, quan la dona no es veu moralment o econòmicament preparada.

 

Des del meu punt de vista, l’avortament és un dret que hauria de ser inviolable per a qualsevol llei, ja que és la decisió i responsabilitat de cada dona decidir si es veu capacitada per a engendrar, educar i fer-se responsable d’un ésser viu.

 

Seguidament, estic en desacord amb aquelles persones que veuen avortar com un fet cruel i inhumà, ja que segons aquestes estan matant a un ésser viu, però biològicament no és a partir dels tres mesos que un fetus és considerat un humà. A més a més si aquesta criatura tindrà una vida infeliç i no desitjada és millor que la seva vida sigui evitada.

 

Finalment, crec que s’hauria de rebre una millor educació sexual, parlar-ne obertament, deixar que fos un tabú i no dependre tant de la parella. L’avortament ha de ser un dret de totes les mares, però ha de ser l’última instància a la qual recórrer.

 

 

Emma Álvarez, B2B.

Pells d'animals en la roba. Laia Balmanya

Pells d’animals en la roba

 

Des del principi, els éssers humans hem fet servir els animals per obtenir beneficis, ja sigui carn per alimentar-nos, ossos per fer estris o pells per fer roba. Això ha continuat essent així fins fa unes dècades, quan es va prohibir la caça d’animals per a aconseguir les seves pells.

 

En la meva opinió, trobo que encara que es facin lleis per evitar la caça furtiva, sempre hi haurà algú que trobarà la manera d’evitar les lleis i seguir fent negoci a costa dels animals.

 

Per una banda, hi ha moltes espècies d’animals que s’han extingit o que estan a punt d’extingir-se per culpa dels caçadors, com per exemple el dodo a Nova Zelanda, que es va extingir el segle XIX; o el tigre de Bengala, una espècie en greu perill d’extinció que era molt preuat per la  seva pell.

 

Per l’altra banda, hi ha persones que no veuen que la pèrdua de biodiversitat ens acabarà afectant a tots, i només es fixen en els diners que guanyen traficant amb aquestes pells. Com també hi ha gent que està disposada a comprar aquestes pells, tot i saber d’on provenen.

 

En resum, encara que es facin lleis en contra de matar animals protegits i encara que es tingui l’opció de comprar roba feta de pell sintètica, si queda gent interessada a comprar aquestes pells, també quedarà gent disposada a matar per aconseguir-les.

 

 

 

 

Laia Balmanya Pons

Creative Commons
Reconeixement-No comercial
Avís legal
Contingut, ús i protecció de les dades
© 2014 - Institut de Palamós