Articles

Racó lector


 

Aquests dies de confinament he estat llegint molt a casa, i em vaig posar a llegir el diari d’Anne Frank. Al principi no m’acabava  d’agradar, però a la meitat del llibre em va  començar a agradar i me’l vaig llegir molt ràpid. Jo recomanaria aquest llibre a totes aquelles persones que els agrada llegir novel·les realistes i històriques que parlen de sentiments, emocions i vivències dels protagonistes.

 

Jo recomano el llibre La noia invisible. Va sobre una noia que es diu Aurora Ríos que és invisible  gairebé per a tothom. Té disset anys, no té amics i està farta que la gent del poble parli a la seva esquena. Una nit de maig la seva mare no la troba a casa quan torna de la feina, cosa que no és habitual en ella. I a l’endemà apareix morta al vestuari del seu institut, El Rubén Darío.  Qui haurà sigut? Per què? Si ho voleu llegiu-vos aquest fantàstic llibre de misteri.

Un secret és la continuació d’Un fill.
L’autor ens transmet un univers a partir de la mirada d’en Guillem, el nen-protagonista. Alejandro Palomas  no narra aquesta obra des del punt de vista de l’autor o d’un adult, sinó que es posa a  la pell del protagonista.
És un llibre senzill de llegir, amb sorpreses en l’argument i molt emotiu; enganxa des de la primera pàgina fins a l’última. És sens dubte un llibre que val la pena llegir.

 

És una obra molt coneguda de l'autor Nicholas Sparks.
L’obra tracta d’una historia d’amor. De debò, no us la perdeu! Tot comença un estiu del 1946 quan dos joves s’enamoren i passen una sèrie d’aventures, malentesos... Aquesta obra ens transmet felicitat i alegria. El recomano molt, ja que us pot agradar.Aquests dies de confinament les companyies de telecomunicacions ens demanen que fem un ús responsable d'internet, ja que molta gent ha de fer teletreball des de casa i necessita que no es col·lapsi la xarxa. Per tant, és un bon moment per apagar el Netflix i la Play i buscar entre els llibres dels pares. Un llibre que està a moltes cases és el "Mecanoscrit del Segon Origen", de Manuel de Pedrolo. És una obra de ciència ficció que s'ha convertit en un clàssic de la literatura catalana. Els protagonistes, l'Alba i en Dídac, són els únics supervivents després d'un atac extraterrestre i han d'aprendre a sobreviure després de la destrucció. Al següent enllaç podeu veure el trailer de la pel·lícula que n'han fet recentment: https://www.ccma.cat/tv3/segon-origen/especial/1450/.


Durant el confinament per l'epidèmia de coronavirus no podem anar a la biblioteca, per tant us proposo que busqueu entre els llibres dels vostres pares (a casa els avis millor no anar-hi) a veure si trobeu algun llibre que us pot interessar. Podria ser que hi trobéssiu "El senyor de les mosques", ja que fa molts anys crec que el regalaven a la Caixa i el tenia molta gent. És un clàssic de la literatura i el seu autor va guanyar el Premi Nobel de Literatura el 1983. Tracta d'un grup de nens que canten en un cor infantil i mentre viatgen en avió per anar a fer un concert tenen un accident. Cap adult no es salva, però els nens sí, i aconsegueixen arribar a una illa deserta... No us explico més, només dir-vos que és una profunda reflexió filosòfica sobre l'espècie humana. Espero que algú el pugui trobar per casa i s'animi a llegir-lo, i així quan ens reincorporem a l'institut puguem fer una trobada per comentar-lo. També teniu l'opció de llegir-lo online si no el trobeu per casa: http://web.seducoahuila.gob.mx/biblioweb/upload/William%20Goldin%20-%20El%20Se%C3%B1or%20de%20las%20moscas.pdf


 

Recomanació de Llegendes de nit de Miquel Martín.
Es tracta d'un recull de llegendes de lectura necessària.De debò, no us el perdeu! Aquesta obra ens apropa a la cultura popular, a les nostres arrels. Ens transmet un seguit de llegendes que es desenvolupen en nit màgiques com la nit de Sant Joan o la nit de Nadal. Miquel Martín utilitza un model de llengua ric que reflecteix també la parla popular, cosa que demostra que s'ha fet un veritable treball de camp. Lluny de la cultura de masses i de presses, no us perdeu aquesta aportació.

Creative Commons
Reconeixement-No comercial
Avís legal
Contingut, ús i protecció de les dades
© 2014 - Institut de Palamós